Podrobný popis
Benedikt čubet je zdrojom trieslovín, silicou, glykozidov, flavonoidov, slizov, tanínu, živice, ale aj horčíka, draslíka, vápnika a vitamínov skupiny B.
Použitie:
Benedikt prispieva k normálnemu tráveniu a dýchaniu. Svoje uplatnenie nájde aj v likérnictve u tzv. žalúdočných likérov.
Príprava nálevu:
1 polievkovú lyžicu Benediktu zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 15 minút v prikrytej nádobe vylúhovať. Potom preceďte. Pije sa 1 šálka 2x denne.
Zloženie
Benedikt vňať 50g - Herba cardui benedicti
Upozornenie!
Skladujte v suchu a tme. Odporúčanú dennú dávku neprekračujte.
Krajina pôvodu: CZ
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár