Podrobný popis
Koreň čakanky obsahuje glykozidickú horčinu intybín, inulín, silicu, cholín, triesloviny, manít, arginín, sliz, flavonoidy, terpénové horčiny a minerálne látky.
Použitie:
Čakanka prispieva k normálnej činnosti črevného traktu a pečene, blahodárne pôsobí aj na fungovanie srdca a ciev. Napomáha udržovať normálnu hladinu glukózy v krvi a vyskúšať ju môže aj ten, kto chce mať zdravé kosti a kĺby. Priamo koreň čakanky je navyše vhodný na podporu vylučovania a prečistenia tela. V neposlednom rade priaznivo ovplyvňuje chuť do jedla, preto ho možno odporučiť na kontrolu telesnej hmotnosti.
Príprava nálevu:
1 čajovú lyžičku koreňa čakanky zalejte 250ml vriacej vody a prikryté nechajte 15 minút vylúhovať. Potom preceďte. Užíva sa 2-3 krát denne.
Zloženie
Čakanka koreň 50g - Radix cichorii
Upozornenie!
Skladujte v suchu a tme. Odporúčanú dennú dávku neprekračujte.
Krajina pôvodu: CZ
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.